Miért legyen stylistod, ha menyasszony vagy?

  • 2016-05-26
esküvő budapest catering

Miért legyen stylistod, ha menyasszony vagy?

763 370 Budapest Party Service
esküvő budapest catering

A borítóképeket készítette (balról jobbra): Lékó Tamás, Dévai Zoltán, Kondella Misi

Egyre többször halljuk azt, hogy az esküvőszervező mellett egy stylist is jelen lesz az esküvőn. Sokszor kérdezik tőlünk az ifjú menyasszonyok, hogy szerintünk mit is csinál a menyasszony stylist, van-e rá szükség az esküvőn? Ezért hát mi megkerestük az itthon legismertebbet és legnépszerűbbet és megkérdeztük tőle.

Interjú Körmendy-Szomoru Katával, hazánk legismertebb menyasszony stylistjával

Ki az a menyasszonystylist és mit is csinál pontosan?
Körmendy-Szomoru Kata vagyok, menyasszony stylist. Szolgáltatásom hiánypótló, újdonságnak számít Magyarországon. Abban segítek a menyasszonyoknak, hogyan legyenek tökéletes és stílusos menyasszonyok életük nagy napján. Segítek megtalálni az egyéniséghez és alkathoz illő menyasszonyi ruhát, esküvői cipőt, táskát, ékszereket, fejdíszt. Segítek kiválasztani és összehangolni a kiegészítőket. Egy tökéletes cipő, egy csodás fejdísz tovább emelheti a ruha és viselőjének szépségét, de egy rossz választással ellenkező hatás érhető el. Ott vagyok a menyasszonnyal nemcsak a ruha, smink vagy frizurapróbán, de akár az esküvőn is. Segítek az öltözködésben, készülődésben, figyelek minden apró részletre a kreatív fotózáson.

esküvő budapest party service

Fotókat készítette: bal oldali kép: Math Szilvia, jobb oldali kép: Petrilla Szabolcs

Miért van erre szüksége a menyasszonyoknak?
Mindannyian szeretünk csinosan öltözködni, évek alatt a ruhavásárlásaink során megtanuljuk, hogy milyen színek, fazonok állnak jól nekünk, és tudjuk, hogy a szükséges darabokat hol szerezhetjük be. Ez a fajta rutin azonban teljesen hiányzik az esküvőnk esetében, hiszen nem próbálunk annyiszor menyasszonyi ruhát, mint mondjuk farmert. Nem tudjuk, milyen fazonok léteznek, nem tudjuk, nekünk melyik ruha előnyös, ahogyan azt sem, hogy hol kezdjük el a keresgélést. Ha ma már a gardróbunk berendezésére, vagy az alapruhatárunk összeállítására stylistot kérhetünk fel, akkor miért is pont arra a napra készülnénk szakmai kontroll nélkül, amikor a legszebbek, legtökéletesebbek szeretnénk lenni?

esküvő budapest party service

Fotókat készítette: Kondella Misi

Honnan jött az ötlet, hogy stylistként menyasszonyokkal foglalkozz, nekik segíts?
Kicsi lány korom óta különös vonzalom fűz a menyasszonyi ruhákhoz, ruhaipari mérnökként végeztem, a szakma számos területén dolgoztam, ám az alkalmi és menyasszonyi ruhák hivatásszerűen 2010-ben léptek az életembe. Magyarország két elismert esküvői ruha tervezője (Nagy Ágota, Halász Éva) mellett dolgoztam, segítettem a menyasszonyokat a ruhaválasztásban, koordináltam a bemutatókat, katalógus és magazinfotózásokat. Rendkívül élveztem, hogy beleláttam ebbe a szegmensbe is, imádtam fotózásokat szervezni, irányítani. Ezek mentén természetesen tökéletes rálátásom lett a kapcsolódó cégekre, tervezőkre, egyéb szolgáltatókra is. Tudtam, honnan kell cipőt hoznom, honnan a fátylat, az ékszereket. Kitapasztaltam, ki a legkreatívabb sminkes, fodrász. Ám azt is megtapasztaltam, hogy a menyasszonyok sokszor tanácstalanok, nemcsak a ruhafazonokat illetően, hanem abban is, hogy honnan szerezzék be az ideális esküvői cipőt, milyen kiegészítők illenek az adott ruhához és hol tehetnek szert rájuk, vagy kivel készítessék el a frizurájukat, sminkjüket. Így kezdtem el a menyasszonyokat segíteni. Iránymutató, szakmai segítségük vagyok a felkészülés során, emellett időt, energiát takarítok meg számukra, megkímélem a fölösleges köröktől és garantáltan megbízható szolgáltatókhoz irányítom őket.

Kik fordulnak hozzád leggyakrabban, van-e ebben valami rendszer?
Szívesen foglalkozom az átlagtól eltérő alkatú menyasszonyokkal, hiszen ők különösen nehéz helyzetben vannak, mert a kölcsönzők leginkább az átlagméret igényeit szolgálják ki. Ám egy molett, vagy extra alacsony, esetleg egy nagyon vékony hölgyből is csodaszép és stílusos menyasszonyt lehet varázsolni, ha figyelembe vesszük testalkatának sajátosságait, kiemeljük előnyeit és leplezzük a problémásabb területeket. „Játszhatunk” a ruha sziluettjével, szabásvonalakkal, díszítésekkel, anyaghasználattal.

Befejezésként: miért tartod fontosnak, hogy hozzád forduljanak a menyasszonyok tanácsért?
A lányok legtöbbször barátnőikkel vagy édesanyjukkal járnak ruhapróbára, ami meghitt és emlékezetes program, de beszéljünk őszintén, nem feltétlen a leghatékonyabb megoldás. Az anyukáknak majdnem mindegy miben látják meg a lányukat, ha az fehér és fátyol is felkerül a leányzó fejére, egyből bepárásodik a szemük. Lényegében mindegy mit veszel fel, mert az anyukádnak mindenképpen te leszel a legszebb. Egy barátnő megint csak rizikós lehet, mert a legmélyebb lánybarátságokba is keveredhet némi féltékenység az esküvő idején. Vagy azért, mert a barátnő még nem tart ott ahol a menyasszony, vagy azért mert már túl van rajta. Ezért érdemes alaposan végiggondolni, hogy kit és milyen mélységig vonunk be az előkészültekbe.

esküvő budapest party service

Fotókat készítette: bal oldali kép: Fénylabor, jobb oldali kép: Lékó Tamás

További információkat, elérhetőségeket az alábbi linkeken találtok:

Kata weboldala: www.menyasszonystylist.hu

Kata facebook oldala: https://www.facebook.com/MenyasszonyStylist

Kata blogja: http://menyasszonystylist.blogger.hu/