Hogyan válasszuk ki a tökéletes esküvői helyszínt?

  • 2016-03-23
esküvőhelyszín budapest

Hogyan válasszuk ki a tökéletes esküvői helyszínt?

370 210 Budapest Party Service

A tökéletes esküvői helyszín kiválasztásának titkai

kep1

Az esküvőhelyszín kiválasztása fontos, de egyben nehéz feladat is. Érdemes esküvőtök megszervezését álmaitok esküvői helyszínének lefoglalásával kezdeni, mert a kedvelt rendezvénytermek, éttermek, helyszínek sokszor már fél évvel hamarabb elkelnek.
Javasoljuk, hogy első lépésként ezt a néhány kérdést tisztázzatok:

  • Hány főt szeretnétek vendégül látni az esküvőn?
  • Milyen stílusú az esküvő helyszín, amit megálmodtatok? (Klasszikus-romantikus, rusztikus, elegáns, de zöldkörnyezetben, vagy esetleg belvárosi, ami közel van mindenhez?)
  • Szükségetek van-e szálláslehetőségre az esküvőhelyszín közelében? Ha igen, kb. hány fő részére?

kep2

Ha ezeket kérdéseket meg tudtátok válaszolni, a sok száz esküvői helyszín közül máris leszűkülhet a kör akár 8-10-re is.

Következő lépésként a leszűkített esküvői helyszín listát érdemes végigjárnotok. Tehetitek ezt akár a helyszín értékesítői kollégájával vagy adott esetben egy romantikus esti séta alkalmával is. Érdemes a közösségi médiában megnéznetek, van-e oldala az adott helyszínnek, onnan is számtalan hasznos információ beszerezhető. Érdemes körkérdésben érdeklődni a facebookon ismerőseitek körében, volt-e valakinek az adott helyszínen már esküvője, vagy esetleg vendégként próbálta-e már. Eközben már javasolt a helyszíntől árajánlatot bekérni, hogy tudjatok számolni és tervezni a költségekkel.

A népszerű helyszíneket viszonylag korán szokták foglalni a párok (kb. 6-8 hónappal az esküvő előtt), így érdemes a kiválasztott dátumra opciósan mihamarabb foglalnotok.