Ilyen volt az első ÖbölHázban megrendezett VakVarjú Borvacsora

  • 2016-11-30
borvacsora, VakVarjú borvacsora, Figula Pincészet, Figula Mihály, ÖbölHáz Rendezvényközpont

Ilyen volt az első ÖbölHázban megrendezett VakVarjú Borvacsora

2016. november 23-án rendeztük meg idén először az ÖbölHáz Rendezvényközpontban a hagyományos VakVarjú Borvacsorát, aminek az elmúlt években a budai VakVarjú Vendéglő adott otthont. Ez az este nemcsak az új helyszín miatt volt nagyon különleges!

A Kopaszi-gáton található, rendkívül sokoldalú és meseszép ÖbölHáz Rendezvényközpont azon túl, hogy tökéletes esküvőhelyszín, nagyszerű otthonául szolgál egy nagyobb üzleti eseménynek, vagy egy ilyen nem mindennapi borvacsorának is.

Rendhagyó módon egy kis múltidézéssel indult az este: Semsei Rudolf ügyvezető idézte fel, hogyan is született meg 2008-ban a VakVarjú mint név és márka.

Az idei alkalom nemcsak a fantasztikus atmoszféra miatt volt olyan különleges: idén először a három igen népszerű VakVarjú étterem séfjei, valamint Meczner Zoltán, a Bodza Bistro séfje, Kalas László, a Budapest Party Service Executive séfje és kreatív séfünk, Kiss O’Shea Dániel közösen álmodta meg a vacsora ínycsiklandó fogásait. Többek között olyan fogások kerültek vendégeink asztalaira, mint a rögös kecskesajt bébialgával és homoktövis jus-vel, vadszárnyastea friss fűszerekkel, májas galuskával és zöldségszalmával, muflongerinc hibiszkusszal, céklával és rubin káposztával, vagy “Dunakavics” csokihamuval és forró csokival. Az ételeket a budai VakVarjú Vendéglő üzletvezetője, Ertl Gábor mutatta be, amik kitűnően harmonizáltak a Figula Pincészet nedűivel.

Az 1993-ban alakult Pannon táj ékköveként emlegetett pincészet, elsősorban fehérborok készítésével foglalkozik. Fő fajtáik az olaszrizling, a zenit, a szürkebarát, a chardonnay. A 2000-ben az “Év bortermelője” címet is megszerző Figula Pincészet számos világversenyen is komoly elismeréseket szerzett. Ezen az estén a borok világába maga Figula Mihály kalauzolta el a vendégeket.

Vendégeinknek köszönjük, hogy velünk töltötték ezt a kiváló hangulatú estét! Reméljük, jövőre is találkozunk!