Korábban már bemutattunk néhány izgalmas catering trendet, amiknek idén hódolni fogunk, de ezzel a listánknak még nincs vége. Úgy tűnik 2017-ben a szerelmesek kedvence a meztelen torta lesz, egyre népszerűbb a live cooking, és megismerkedhetünk egy újfajta gasztronómiai modellel is, ami nem más, mint a fehérje desszert!
Quinoa helyett itt az új őrület, a sorghum
A superfoodok palettája tovább bővült! Míg az elmúlt években rajongtunk a parajok és céklák családjába tartozó dél-amerikai magocskáért, a quinoa-ért, úgy tűnik idén egy újabb szupernövényt üdvözölhetünk. A gluténmentes, teljes kiőrlésű sorghum kiváló rostforrás és fehérjében gazdag.
Hol fogunk találkozni vele? Már most is számos fehérjeszeletben, kekszben és gluténmentes kenyérben megtalálható. A jövőben megjelenik különböző színes fogások fő alapanyagaként is.
Matcha tea
Rugaszkodjunk el egy kicsit a lattéktól, a macaronoktól és a muffinoktól, érdemes közelebbről szemügyre venni ezt az őrölt teát, ami már a 13. században is igen népszerű volt Japánban. Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag por állagú ital háromszor annyi koffeint tartalmaz mint a többi teaféle, de a kávéban találhatóval szemben ez inkább nyugtató hatású.
Hol fogunk találkozni vele? Elsőre talán hihetetlennek tűnik, de ezt a teafélét nemcsak reggeli és délutáni italként illeszthetjük a mindennapokba! 2017-ben az ételek hozzávalója lesz, desszertekhez, főételekhez és levesekhez is felhasználják majd.
Meztelen torta
Amerikában már két éve hatalmas trend a csupasz torta, ami egyszerűen annyit jelent, hogy kívülről semmilyen marcipán vagy más bevonat nem kerül a piskótára.
Fotó:Pinterest
Hol fogunk találkozni vele? Ez a rusztikus, letisztult desszert élő virágokkal és gyümölcsökkel díszítve pazar kiegészítője esküvőnek, de más alkalmakon is nagyszerűen megállja a helyét.
Fehérje desszertek
Az alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú desszertek 2017-ben elárasztják a rendezvényeket! Az Atkins és Dukán-diéta hatására a fogyasztói szokások átalakultak, ennek köszönhetően pedig egy egészen új gasztronómiai modellként jelentek meg ezek a sütemények. Amellett, hogy élvezetes édes falatok, gluténmentesek is, és ráadásul ötször több proteint tartalmaznak mint egy átlagos sütemény.
Hol fogunk találkozni vele? A “mindenmentes” (szóval “bűntudatmentes” is 🙂 ) süti rendezvényeink kedvenc kiegészítői lesznek, az már most egészen biztos!
Live cooking
A helyszínen készült ételek varázsa, mindig megkapó még a gasztronómiáért kevésbé lelkesedők számára is. 2017-ben úgy tűnik még gyakrabban lesz arra lehetőség, hogy egy-egy rendezvényen ilyen pillanatokat csípjünk el.
Hol fogunk találkozni vele? Rendezvényeinken előszeretettel mutatják be séfjeink a konyhaművészet fortélyait. Nagyszerű látványosság például a kínai dim sum, vagy zsenge zöldségek és rákfalatok bambusz gőzölőben történő elkészítése.
Ha Ön is szeretné közelgő eseményein üdvözölni a legújabb gasztronómiai trendeket, kérjen ajánlatot az info@budapestps.hu e-mail címen!