Sorghum és matcha tea – új színfoltok a vendéglátás palettáján

  • 2017-01-26
catering, budapest party service

Sorghum és matcha tea – új színfoltok a vendéglátás palettáján

604 403 Budapest Party Service

Korábban már bemutattunk néhány izgalmas catering trendet, amiknek idén hódolni fogunk, de ezzel a listánknak még nincs vége. Úgy tűnik 2017-ben a szerelmesek kedvence a meztelen torta lesz, egyre népszerűbb a live cooking, és megismerkedhetünk egy újfajta gasztronómiai modellel is, ami nem más, mint a fehérje desszert!

Quinoa helyett itt az új őrület, a sorghum
A superfoodok palettája tovább bővült! Míg az elmúlt években rajongtunk a parajok és céklák családjába tartozó dél-amerikai magocskáért, a quinoa-ért, úgy tűnik idén egy újabb szupernövényt üdvözölhetünk. A gluténmentes, teljes kiőrlésű sorghum kiváló rostforrás és fehérjében gazdag.

catering, budapest party service


Hol fogunk találkozni vele?
Már most is számos fehérjeszeletben, kekszben és gluténmentes kenyérben megtalálható. A jövőben megjelenik különböző színes fogások fő alapanyagaként is.

Matcha tea
Rugaszkodjunk el egy kicsit a lattéktól, a macaronoktól és a muffinoktól, érdemes közelebbről szemügyre venni ezt az őrölt teát, ami már a 13. században is igen népszerű volt Japánban. Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag por állagú ital háromszor annyi koffeint tartalmaz mint a többi teaféle, de a kávéban találhatóval szemben ez inkább nyugtató hatású.

catering, budapest party service

Hol fogunk találkozni vele? Elsőre talán hihetetlennek tűnik, de ezt a teafélét nemcsak reggeli és délutáni italként illeszthetjük a mindennapokba! 2017-ben az ételek hozzávalója lesz, desszertekhez, főételekhez és levesekhez is felhasználják majd.

Meztelen torta
Amerikában már két éve hatalmas trend a csupasz torta, ami egyszerűen annyit jelent, hogy kívülről semmilyen marcipán vagy más bevonat nem kerül a piskótára.

catering, budapest party service

                                                                      Fotó:Pinterest

Hol fogunk találkozni vele? Ez a rusztikus, letisztult desszert élő virágokkal és gyümölcsökkel díszítve pazar kiegészítője esküvőnek, de más alkalmakon is nagyszerűen megállja a helyét.

Fehérje desszertek
Az alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú desszertek 2017-ben elárasztják a rendezvényeket! Az Atkins és Dukán-diéta hatására a fogyasztói szokások átalakultak, ennek köszönhetően pedig egy egészen új gasztronómiai modellként jelentek meg ezek a sütemények.    Amellett, hogy élvezetes édes falatok, gluténmentesek is, és ráadásul ötször több proteint tartalmaznak mint egy átlagos sütemény.

catering, budapest party service

Hol fogunk találkozni vele? A “mindenmentes” (szóval “bűntudatmentes” is 🙂 ) süti rendezvényeink kedvenc kiegészítői lesznek, az már most egészen biztos!

Live cooking
A helyszínen készült ételek varázsa, mindig megkapó még a gasztronómiáért kevésbé lelkesedők számára is. 2017-ben úgy tűnik még gyakrabban lesz arra lehetőség, hogy egy-egy rendezvényen ilyen pillanatokat csípjünk el.

catering, budapest party service

Hol fogunk találkozni vele? Rendezvényeinken előszeretettel mutatják be séfjeink a konyhaművészet fortélyait. Nagyszerű látványosság például a kínai dim sum, vagy zsenge zöldségek és rákfalatok bambusz gőzölőben történő elkészítése.

Ha Ön is szeretné közelgő eseményein üdvözölni a legújabb gasztronómiai trendeket, kérjen ajánlatot az info@budapestps.hu e-mail címen!