A legtrendibb álomesküvő kritériumai 2018-ban

  • 2018-01-11
bohém esküvői trend 2018 Budapest Party Service

A legtrendibb álomesküvő kritériumai 2018-ban

1024 682 Budapest Party Service

A bohém az új rusztikus
2018-ban a természet közeli, könnyedebb stílusú esküvők kerülnek a középpontba.
Mélyebb színek és gazdagabb textúrák jellemzik az új trendet. Utóbbiak közül a márvány és a réz párosítása rendkívül látványos kompozíciót alkot. A makramé, a kristály, a DIY, valamint a fa hatású kiegészítők is megjelennek a különféle dekorációs elemek között. Érdekes csavart ad a újhullámos stílusnak a geometrikus formák legkülönfélébb alkalmazása, mely megtöri a klasszikus bohém vonalat egyfajta frissességet kölcsönözve neki.

bohém esküvői trend 2018 Budapest Party Service

Le a felesleges sallangokkal!
Ez a könnyedség az esküvői menü összeállításában, és tálalásában is megmutatkozik.
A már megszokott, ültetéses, menüválasztásos vacsorát egyre inkább felváltja a kötetlenebb hangulatú, önkiszolgáló rendszer. Így az ifjú párnak sem kell aggódnia azért, hogy mindenki szájízének megfeleljen a megkomponált menüsor, valamint rugalmas a vendégek felé is, mivel maguk válogathatják össze, mi kerüljön a tányérukra.
Ugyanakkor egyre népszerűbb az úgynevezett „brunch-style” is. A koncepció fókuszában a villás reggelik állnak, így ehhez igazodó fogásokat tálalnak fel a vacsora során.

Családias hangulat otthoni ízekkel
A „fine dining” ételkülönlegességek „comfort food” fogásokra cserélődnek, melyek a hagyományos, otthoni ízeket részesítik előnyben. Ezáltal a menüben megtalálható a hamburgertől kezdve, a pizzán és sültcsirkén át egészen a spagettiig bármilyen, az ifjú pár által kedvelt étel. Még a régi családi receptek megjelenése sem okoz meglepetést, sőt.

bohém teríték esküvői trend 2018 Budapest Party Service

Ami az alapanyagokat illeti, érdemes a helyszín adottságait figyelembe venni, és a helyi, minőségi, szezonális élelmiszerek közül válogatni.

Valami meglepő, valami új
A virágok nem csak a dekorációban, de az ételek összeállításában is fontos szerephez jutnak. Legyen szó likőrökről, szirupokról vagy ehető virágokról, érdemes ízvilágukat belecsempészni a fogásokba is.
A külföldi, tradicionális ételek sem lesznek párjátritkítók az idei menüsorokon. A közel-keleti fűszerek és alapanyagok használata, a latin-amerikai streetfood vagy akár a japán sushi is rendkívüli módon színesíti az idei esküvői menüket.
Az új trendekhez igazodva a vegán, a paleo vagy a superfood-ok használatával készült ételek is helyet kaphatnak a menükártyán.

Falatnyi kényeztetés
Ami a desszerteket illeti, 2018-ban egyértelműen a kreativitásra és a játékosságra helyeződik át a hangsúly. Továbbra is hódítanak az 2017-ben oly népszerű macaron-ok, azonban helyet kapnak a desszertnyalókák, a minisajttorták, a muffinok, a desszertkoktélok és a jégkrém szendvicsek is a desszertlapon. Az év sztárja egyértelműen a fánk!

fánk esküvői trend 2018 Budapest Party Service
Bármelyiket is választjuk a lényeg csak az, hogy egy, legfeljebb két falattal elfogyasztható legyen a nyalánkság, így a táncparkett sem marad üresen.

Az este fénypontja
2016-ban a meztelen esküvői torta állt a figyelem középpontjában, majd 2017-ben a csorgatott torta volt a sztár. Ez a tendencia továbbra is kitart, hiszen egy ilyen stílusú torta az újhullámos bohém stílusú esküvők lélegzetelállító, és egyben elengedhetetlen kiegészítője.

csurgatott torta esküvői trend 2018 Budapest Party Service

Összességében elmondható, hogy a 2018-as esküvők fókuszában a természetesség, a kötetlen és nyugodt hangulat áll. Az ifjú pár a felesleges sallangokat elhagyva immáron saját szájíze szerint alakíthatja a menüsort, ráadásul lelkiismeretfurdalás nélkül választhatják a családias, önkiszolgálós megoldást is.