Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (korábbi, ismertebb nevén a Zeneakadémia) a magyar zenei felsőoktatás intézménye, mai épülete pedig egyike a legismertebb épületeknek Budapest VI. kerületében, mely egyúttal a hazai hangversenyélet egyik legjelentősebb helyszíne. Több éves rekonstrukciót követően 2013 őszén nyitott meg újra a nagyközönség előtt: olyan lett, mint volt, csak a mai kor színvonalán. Az épületben több helyszín is várja a különböző üzleti események, díjátadók és gálák szervezőit.

A budapesti Zeneakadémia építészettörténetileg igazi ritkaság: kevés ilyen gazdagon díszített és a zenének szentelt épület maradt fenn a múlt századforduló idejéből. A legismertebb a gyakorlatilag azonos időben emelt barcelonai Palau de la Música Calatala. Szecessziós stílusú épületét 1907-ben emelték. Belseje freskókkal, festett üveggel, mozaikokkal gazdagon díszített, hangversenyterme a legszebb, amit a városban láthatnak. A Liszt Ferenc Zeneakadémia világhírű konzervatórium és hangversenyterem is egyben, valamint számtalan elegáns rendezvény helyszíneként is szolgálhat.

Galéria

A belső terek közül a 20. század viharos évtizedeiben is megőrizte eredeti formáját a földszinti és az emeleti előcsarnok, a fémvázas galériával tagolt könyvtár, valamint az eredeti bútordarabokat őrző igazgatói tárgyaló. A Nagyterem és a Kisterem összképét azonban a II. világháborút követő felújítás jelentősen megváltoztatta.

Befogadóképesség állófogadás esetén:
Foyer – földszint: 200 fő, illetve 400 fő (az étkezés típusától függően)
Foyer – emelet: 200 fő, illetve 400 fő (az étkezés típusától függően)

Amennyiben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, mint rendezvényhelyszín felkeltette érdeklődését, keressen bennünket az info@budapestpartyservice.hu e-mail címen vagy a + 36 1 799 55 50-es telefonszámon és örömmel készítünk Önnek személyre szabott ajánlatot.