A legfinomabb falatok bambusztálban érkeznek – A környezetbarát catering szolgáltatásnál most nincs menőbb!

  • 2020-07-01
zero-waste-budapest-party-service-hungarian-wedding-award

A legfinomabb falatok bambusztálban érkeznek – A környezetbarát catering szolgáltatásnál most nincs menőbb!

800 532 Budapest Party Service

Tudtátok, hogy napjainkban Európában évente körülbelül 88 millió tonnányi élelmiszer landol a kukában? És azt, hogy a július idén is a műanyagmentesség hónapja? Catering cégként mi minden erőnkkel azon vagyunk, hogy szinte a nullára csökkentsük az élelmiszer- és műanyaghulladékot! Eláruljuk, hogyan!

1. A magyar pisztrángnál nincs jobb

Egyénként és vállalatként is csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat, ha az élelmiszereket minél közelebbről, lokális gazdaságokból szerezzük be. A Budapest Party Service-nél arra törekszünk, hogy fogásaink lehetőség szerint hazai alapanyagokból készüljenek. Sőt, szolgáltatásaink között jelenleg is találtok olyan menüajánlatot, amely kizárólag magyar hozzávalók felhasználásával kerül az asztalra.

zero-waste-budapest-party-service-hazai-alapanyag

2. „Megmentjük” az ételmaradékot

Hallottatok már a Budapest Bike Maffiáról? Az ételmentő csapat mindazokat az ételadományozókat és önkéntes futárokat magába foglalja, akik közös erővel a még emberi fogyasztásra alkalmas, megmaradt ételeket juttatják el rászorulóknak, akiknek jól jönne egy finom falat. Mi már több éve, rendszeresen együtt dolgozunk, valamint a Máltai Szeretetszolgálattal is szívesen dolgozunk alkalomadtán.

3. Dobtuk a textilt!

Műanyag szívószál helyett papír szívószálat, igény szerint lebomló poharakat, evőeszközöket és tányérokat biztosítunk a közelgő rendezvényeteken, sőt már textilmentes büféasztalt is kérhettek! A szelektív hulladékgyűjtés alapvető része a szolgáltatásainknak, de odafigyelünk arra is, hogy kizárólag öko mosogatószert használjunk, ami 100%-ban lebomlik.

zero-waste-budapest-party-service-rendezveny-limonade

4. Hallottatok már Zero Waste rendezvénykoncepciónkról?

A Budapest Party Service-nél elsősorban a kulisszák mögött folytatjuk zero waste küldetésünket. Például kiemelkedően energia- és víztakarékos ipari mosogatógépeket használunk, továbbá vegyszereink és mosószereink is maximálisan környezetbarátok. Az asztalokra kerülő ínycsiklandó fogásokat igyekszünk hazai gazdaságokból beszerzett alapanyagból elkészíteni. A rendezvényetek ideje alatt szelektíven gyűjtjük a Tetra Pack dobozokat és műanyagflakonokat, amelyeket aztán a megfelelő helyre el is szállíttatunk raktárunkból. Büféasztal-rendszereink szinte teljesen textilmentesek lettek, így azok mosása már nem terheli a környezetet. Az eseményekre papír szívószálakkal (is) készülünk, de azokat nem automatikusan tesszük az italba, igény szerint a vendég helyezheti a poharába. A PET palackok további csökkentése érdekében a házi szörpöket és limonádékat részesítjük előnyben az italválaszték kialakításakor. A szörpök szintén hazai gazdaságokból származnak.

zero-waste-budapest-party-service

5. A környezetvédelem közös érdekünk

A „fenntartható catering” sikeréhez bármennyire is furán hangzik, de rátok és a vendégeitekre is szükség van. Legyen szó üzleti rendezvényről, vagy akár esküvőről: mindig legyetek tudatosak – éljen a mindfulness táplálkozás! – az étkezés ideje alatt és csak annyi finomságot szedjetek a tányérotokra, amit egyszerre be tudtok kanalazni. Több szempontból is jó döntés ez: egyrészt nagyobb eséllyel tudjátok az összes ínycsiklandó ételt végigkóstolni, másrészt, így elkerülhetitek az élelmiszer-pazarlást. Hiszünk abban, hogy együtt képesek vagyunk megőrizni az anyatermészetet, hogy a felnövekvő generációk számára is otthont biztosítson! Csináljuk együtt és válasszátok a környezetbarát cateringet. A Budapest Party Service-nél segítünk ebben!

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, keress bennünket elérhetőségeinken vagy töltsd ki kapcsolati űrlapunkat!