2021-es esküvői trendek – hogyan látják az idei esküvőket a szolgáltatók?

  • 2021-02-15
shepherd-photography-2021-eskuvoi-trend-budapestpartyservice

2021-es esküvői trendek – hogyan látják az idei esküvőket a szolgáltatók?

1024 683 Budapest Party Service

2021-es esküvői trendek – hogyan látják az idei esküvőket a szolgáltatók?

Ki ismerhetné jobban az esküvői trendeket, mint maguk a szolgáltatók? Górcső alá vettünk hát az idei trendeket egy fotós páros, egy dekoros, egy DJ, egy ceremóniamester és egy cateringes segítségével, akik arról mesélnek nekünk, mi várható a nyitás után az esküvők világában. Olvassátok el 3 részből álló cikksorozatunk első felvonását!

Általános trendként elmondható, hogy idén (és a tavalyi év legnagyobb részében is) leginkább az online térre korlátozódik a szolgáltatók és párok kommunikációja. Személyesen könnyebb a bizalomépítés és megérezni a „kémiát” a Pár és a szolgáltató között, ezért ez az új helyzet mindenkitől alkalmazkodást és fejlődést igényelt. Megjelentek a virtuális helyszínbejárások és a Skype beszélgetések is gyakoribbá váltak. A szolgáltatói csomagajánlatok tovább finomodtak, külön igények merültek fel a polgári szertartásra és a lagzira vonatkozóan, hiszen tavaly sűrűn előfordult, hogy csak kis létszámban szervezhettek esküvőt a párok.
De ismerjük meg a szolgáltatók szemszögéből is a várható trendeket…

Több szem többet lát – 2021 a Shepherd Photography szerint

Egyre népszerűbbek a fotós párosok vagy akár fotós csapatok az esküvőkön. Hiszen több szem nem csupán többet lát, de több szögből is, ráadásul több kéz többet is kattint. Így biztosak lehettek benne, hogy egyetlen pillanat sem vész el egy rosszul helyezkedő vendég vagy egy belógó faág miatt. A fotós vegyes párosok további előnye, hogy mást lát meg egy férfi és egy női szem, ezért garantáltan változatos lesz a képanyag.

shepherd-photography-2021-eskuvoi-trend-budapestpartyservice

A 2021-es évre vonatkozóan az érdeklődések jó része egyelőre a szűk családi, polgári esküvőkre vonatkozik. Érthető módon a 2020-as év okozta bizonytalanság az, ami befolyásolja a párokat, így egyre többen gondolkodnak úgy, hogy külön tartják meg a polgári szertartást, és majd egy másik alkalommal pedig a lagzit egy nagyobb számú násznéppel, ahogy azt mindig is szerették volna. A fotós csomagok ezért kibővültek a kifejezetten polgári szertartásra szánt ajánlatokkal, melyekből a csoportképek és a kreatív fotózás sem maradhat el.
A párok még mindig előnyben részesítik a szabadtéri kreatív fotózást. Ez változatos lehetőségeket kínál mind a fények, mind a helyszínek tekintetében, valamint sokkal jobban vissza tudja adni egy adott pár stílusát. A zárt helyszínek általában “B” verzióként szoktak szerepelni rossz idő esetére. Megosztó a kérdés, hogy aznap vagy másik napon legyen a kreatív fotózás. Mindkettőnek megvan a maga pozitív, illetve negatív oldala. Az esküvő napján egy teljesen más hangulat járja át a párokat, ami a fotókon is látványosan visszaköszön. Azonban ekkor szem előtt kell tartani a programtervet, valamint az időjárás szeszélyességével is számolni kell.
A külön napon tartott kreatív fotózást általában azok választják, akiknek valamilyen különleges elképzelésük van ezzel kapcsolatban, vagy több helyszínt is szeretnének bejárni a képekhez. Ebben az esetben pedig fontos, hogy erre a külön alkalomra rendelkezésre kell álljon a fodrász, sminkes és a ruhák is. Ellenben ezen a napon nem kell határidőre végezni, így szabadon szárnyalhat a fantázia.

shepherd-photography-2021-eskuvoi-trend-budapestpartyservice

A képeket már digitális galériában kérik a párok, ami a megoszthatóság szempontjából is nagyon népszerű. Azonban lehetőség van 4K slideshow, illetve sokszor nyomtatott fotókönyv igénylésére is.
Az esküvő napján programelemként nagy kedvenc az instax fotósarok, ahol a vendégek különféle vicces kiegészítőkkel, egyedi, akár a párra szabott háttérrel fotózkodhatnak. Ennek két fajtája is elérhető a piacon, az egyik mikor a vendégek azonnal kézbe kapják a képet a fotógépből, a másik pedig mikor fotós csapatoknál az egyik fotós készíti a képeket és utólag kapják meg a párok.
Nem ritka már a drón sem az esküvőkön. Szabad vagy akár zárt térben is hatásos felvételek készíthetők az esküvői videóba.

Vadvirág, száraz virág és ’90-es évek?  –  a dekoráció világáról a Floresse mesél

Ahogy a legtöbb esküvői trendet, úgy a dekorációt tekintve is néhány területen több év csúszásban vagyunk a nemzetközi trendekhez viszonyítva. Az egyik nagy kedvenc még mindig a greenery: zöld levelek uralta dekor hazai növényekből vagy trópusi levelekből, esetleg eukaliptuszokkal, csak fehér virágokkal kötve. Kezd egyre népszerűbbé válni a vadvirágok használata, mely külföldön már évek óta hódít. Gyönyörű, bohém, színpompás vagy éppen letisztult, vintage dekoráció ugyanúgy készíthető belőlük. A laza vagy a strukturált kötési stílus, ami ezeknek jól áll, nemes virágokkal is működik, ha tud kompozícióban gondolkodni a virágkötő.

floresse-2021-eskuvoi-trendek-budapestpartyservice

Vannak kifejezetten trendi növények is. Jelenleg a paeonia, a boglárka, az angol rózsafajták és a liziantusz a kedvencek. Tavasszal a tulipán és a hunyor, ősszel pedig az extra dáliák és krizantémok. Az eukaliptusz használata zöldként szintén trend. Rengeteget tud dobni a dekor összhatáson, ha az elérhető 4-5 fajta eukaliptuszból dolgozunk és ezt a türkiz szín vastag texturát láttatjuk, vagy adjuk a virágok háttereként. Népszerű a pampafű és minden fűféle – a mezítlábas esküvők vadvirágos stílusát most egy Közép-Amerikai flórából merítő divatirányzat kezdi kiszorítani.
Egyre gyakoribb a szárazvirágok használata, bár ezt csak az igazán vagány párok vállalják be egyelőre. Mondhatjuk, hogy részben környezettudatosság vezérli ilyenkor az alkotót és persze a menyasszonyt, aki választja, ami persze csak akkor igaz, ha hazai, festetlen növényeket használunk.

floresse-2021-eskuvoi-trend-budapestpartyservice

Elvétve találkozhatunk a könnyed, majdnem szoborként szerkesztett kompozíciókkal, laza struktúrákkal egy súlyponti rész körül. Ezek gyakran a “zöldek” teljes elhagyásával, csak virágfejekből vagy festett, fátyolvékony levelekből, például asparagusból készülnek. Ilyen kompozíciókat nem csak csokorként, vázába vagy tálba lehet készíteni, hanem asztal fölé vagy fogadótérbe függeszteni is elképesztően hatásos. Az asparagus térhódítása azért is jellemző, mert ahogy a divatban, úgy a kötészetben is megjelent a ’90-es évek és minden, ami ehhez az időszakhoz tartozik.
Magyarországon még nem általános igény, de a környezettudatosság a dekorációk szempontjából is egyre fontosabb. Nem csak az alapanyagok beszerzésével és a működés optimalizálásával, hanem kötési technikák tudatos megválasztásával, például a tűzőhab helyett drótvázak használatával lehet törekedni arra, hogy kevesebb hulladék és szennyeződés keletkezzen a dekoráció készítése közben.

Így látja a Shepherd Photography párosa, Juhász Éva és Tamás, valamint a Floresse megalkotója, Mosonyi Vera a 2021-es trendeket.

Következő cikkünkben Brotya Norbert a WELLWED DJ csapat koordinátora és Dallos Szilvia cateringes avat be bennünket a 2021-es trendekbe. Tartsatok velünk!