Így lesz tökéletes az esküvői vacsorátok!

  • 2022-11-07

Így lesz tökéletes az esküvői vacsorátok!

1024 683 Budapest Party Service

Így lesz tökéletes az esküvői vacsorátok!

Ha megvan Életetek Nagy Napjának a helyszíne, tiétek a világ legkreatívabb ceremóniamestere, valamint lecsaptatok már a legprofibb fotósra és videósra, itt az ideje elgondolkodnotok a tökéletes esküvői vacsorátokon! Ebben segít Nektek Terenyi Noémi, cégünk vezető rendezvényszervezője.

Svéd vagy francia? Netán a kombinált?

A svédasztalos esküvői vacsora nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. Vendégeitek az előételektől kezdve a leveseken át a főételeken keresztül a desszertekig mindent a büféasztalon találnak meg.

A vacsora középpontjában természetesen Ti álltok, de esküvőtök jó apropója lehet távolabbi rokonaitok és ismerőseitek találkozásának is, akik a svédasztal mellett már a sorban állás alatt egy jó hangulatú beszédbe elegyedhetnek egymással. Nem árt azonban figyelembe vennetek, hogy az étkezés első tizenöt percében az előételnél vagy a levesnél kisebbfajta tumultus alakulhat ki a büféasztaloknál. A későbbiekben komolyabb sorban állással azonban már nem kell számolnotok, hiszen Vendégeitek más tempóban falatoznak, így a következő fogásokért már nem ugyanakkor indulnak el a svédasztal felé.

A francia típusú esküvői vacsorán az összes fogás tálon érkezik Vendégeitekhez.

Több idősebb Vendég esetén gondolkodjatok el ezen a vacsoraformán, akiknek így nem kell minden egyes fogásért kimenniük a büféasztalhoz. Ebben a vendéglátás formában az előétel és/vagy a leves után általában egy sültes és egy pörköltes tál kerül főételként az asztalra. Frissen és forrón tálaljuk, de a második szedésre óhatatlanul kihűlnek, ráadásul a pörkölszaft könnyen landolhat a szép esküvői terítéketeken. Vendégeitek hasonló ízlése miatt pedig hamar elfogyhat egy-egy fajta étel a sültestálról, aminek pótlása a svédasztalos utántöltéssel szemben több időt vesz igénybe.

A komibált étkezés jelenti az arany középutat, amikor az előétel és/vagy a leves felszolgált formában érkezik Vendégeitekhez, míg a főfogásokért és a desszertekért a büféasztalhoz kell menniük.

Ebben a vendéglátásformában az előétel és a leves asztalnál történő szervírozása miatt jelen van az ünnepélyesség, van idő beszédekre és pohárköszöntőre is. Az előételt mindenkinek ugyanolyan tányéron szolgáljuk fel, figyelembe véve az esetleges ételérzékenységet és a húsmentes táplálkozást. Aranyos mozzanata az esküvői vacsorának, amikor a tálakban felszolgált leves befejezése után TI nyitjátok meg a büféasztalt, ahol tapasztalataink szerint sor sem alakul ki, hiszen sok vendég egy kis szünetet tart a főétel előtt.

Mi szem szájnak ingere…

Ha kiválasztottátok a számotokra legszimpatikusabb vendéglátási formát, már csak arról kell döntsetek, hogy milyen ételek kerüljenek esküvői asztalotokra!

Az előétel

Francia típusú vagy kombinált étkezésnél egyféle előételt szervírozunk fel, a svédasztalra viszont három-négyféle is kerülhet belőlük, melyek közül az egyiknek célszerű vegetáriánusnak vagy vegánnak lennie. Mivel a népesség 40 százaléka szenved az ételintolerancia valamely formájában, ezért felszolgált hideg előételeinket igyekszünk glutén- és laktózmentesen megalkotni.

A leves

Levesnél is vegyétek figyelembe a választott vendéglátási formát! Francia típusú és kombinált étkezésnél a húsleves a legnépszerűbb választás, miközben a vegetáriánusoknak és vegánoknak külön tányérban – nagyobb létszám esetén tálban – szervírozzuk a húsmentes levest. Svédasztalon a húsleves mellett bármilyen vegetáriánus – például gazpacho – leves kényelmesen elfér.

A főétel

Menüsorainkat úgy állítottuk össze, hogy abban biztosan megtaláljátok a kedvetekre valót, de természetesen variálni is tudjátok őket. Nyolcvan fős vendégszámig négy-, afölött öt főétel választása a legoptimálisabb, melyek közül egy fogásnak pörköltet ajánlunk, hiszen tapasztalataink szerint a vendégek jelentős része igényli ezt az ételt az esküvőkön. Népszerűek a különböző rántott húsok, amelyekből svédasztalra inkább a töltötteket ajánljuk, mert szépen felkarikázva hosszabb ideig megőrzik frissességüket. A menüsorba kerüljön egy olyan vegetáriánus vagy vegán fogás, melyet a húsfogyasztók is szívesen megkóstolnak akár köretként, akár főételként. A maradék két főfogás pedig legyen a Ti kedvencetek! A húsos fogásokba célszerű csirkét vagy pulykát, sertést és marhát is választani, utóbbi pörköltként a legnépszerűbb.

A desszert

Desszertkínálatunkat menüsoraink tartalmazzák, létszámtól függően négy-ötféle minidesszertet célszerű kiválasztanotok, amelyből az egyik glutén-, laktóz és cukormentes legyen. Az édességek többségét saját cukrászüzemünkben készítjük el Nektek a nagy napra!

Az éjféli menü

Tapasztalataink szerint az éjféli menü koronázatlan királya a mini töltött káposzta, de népszerű a kicsit zsírosabb fogásnak számító bajor sült kolbász is. Az éjféli menüben Vendégeitek létszámától függetlenül legfeljebb háromféle ételt válasszatok, egy fogás választása esetén pedig jó kiegészítő elem lehet a sós aprósütemény.

Az italok

Négyféle alap-italcsomagunk közül a násznép ízlésének legmegfelelőbbet válasszátok! Teljesen alkoholmentes csomagunkban üdítőket, ásványvizet és kávét találtok, az inkább fröccsöt és sört kedvelő Vendégseregnek a „ház borait” tartalmazó csomagunkat ajánljuk, míg akik a leghíresebb hazai borászatok nedűit preferálják, azoknak a prémium vagy sommelier borokat tartalmazó két csomagunk lehet a megfelelő választás. A rövid italokat kiegészítő italkínálatunkban találjátok meg, amit igényetek szerint különböző koktélokkal tudunk bővíteni.

Fagylaltos kocsi, Popcorn-bár, Fánkfal

Egyre elterjedtebbek azok az ötletes kulináris kiegészítők, amik nemcsak finomak, de szórakoztatóelemként is megállják a helyüket! Vegyétek figyelembe esküvői helyszínetek befogadó képességét és meghívott Vendégeitek létszámát, mindig ehhez mérten válasszatok kiegészítő szolgáltatásaink közül!

És ha még ennél is többre vágytok, rendelhettek tőlünk:

Ha már kiválasztottátok esküvőtök helyszínét és kérdésetek van a tökéletes esküvői vacsorával kapcsolatban, vegyétek fel a kapcsolatot értékesítő kollégáinkkal és válogassatok kedvetekre esküvői menüajánlataink és kiegészítő gasztronómiai szolgáltatásaink között!