Festetics Palota – Barokk elegancia

(1088 Budapest,Pollack Mihály tér 3)

Az épület jelenleg kettős funkcióval rendelkezik, egyrészt tökéletesen restaurált történeti terei és udvara egyedülálló szépségű rendezvényhelyszínként működnek, másrészt az újonnan kialakított modern oktatási termekben egyetemi oktatás folyik.

A Festetics Palota célja, hogy építtető-névadója előtt tisztelegve a főváros egyik közismert és közkedvelt intézményévé váljon, igazi „közkinccsé” tegye az épület csodálatos építészeti értékeit és egyúttal közvetítse az egykori magyar arisztokrácia, és a német kultúra legnemesebb szellemi hagyományait is.

Rendezvényhelyszínként különleges díszítésű termekkel és magas színvonalú szolgáltatásokkal szeretnénk hozzájárulni a palota falai között megtartott események emelkedett hangulatához, hogy mindazoknak, akik ellátogatnak hozzánk, valóban különleges, egyedi élményben lehessen részük. A palota kiváló „hátteret” biztosít koncertekhez, bálokhoz, esküvőkhöz, fogadásokhoz, minden eseményhez, amely igényli a klasszikus szépségű, finom eleganciájú környezetet. A szakmai rendezvények magas színvonalú lebonyolításához pedig a termek a legmodernebb technikával és tolmácsfülkékkel vannak felszerelve.

Galéria

Az épület Budapest volt mágnás-negyedében található, amely városrész többek közt olyan patinás épületeknek illetve intézménynek ad helyet, mint a Nemzeti Múzeum, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, vagy az Olasz Kulturális Intézet.

A Festetics Palota épülete rendezvényhelyszínként négy különleges dísztermével és magas színvonalú szolgáltatásaival járul hozzá a Palota falai között megtartott események sikeres lebonyolításához. A helyszín nagy előnyei közé sorolható a kiváló megközelítési és parkolási lehetőség,és az éjjel-nappali portaszolgálat, amely lehetővé teszi, hogy a vendégek időkorlát nélkül vegyék igénybe a ház dísztermeit.

A történeti termek egyenként és összenyitva egyaránt igénybe vehetők (a Tükörterem a palota adottságaiból adódóan csak a Márványteremmel együtt vehető bérbe).
A szakmai rendezvények magas szintű lebonyolításához a légkondicionált termek a legmodernebb technikával, informatikai eszközökkel és tolmácsfülkékkel vannak felszerelve.
A termek elhelyezkedését megtekintheti a letölthető alaprajzon.

Festetics Palota termek és helyiségek adatainak összefoglalása:

Történeti termek  Alapterület (m2) Méret (m) Férőhely1* (fő)
Tükörterem2* 150 9,5 x 15,8 180 – 200
Márványterem 47 7,4 x 6,4 20 -30
Andrássy terem 81 10,7 x 7,6 40 – 90
Festetics terem 64 8,4 x 7,6 30 – 60
Udvar 270 150 – 250
Lépcsőház
Oktatási felület  Alapterület (m2) Méret (m) Férőhely1* (fő)
Auditorium Maximum 104 18 x 5,7 116
Szemináriumi terem I. 50 9,8 x 5,3 25
Szemináriumi terem II. 44 7,8 x 5,6 40
Galéria 60 + 20 7,8 x 8 30 – 70

1*a rendezvény típusától függően
2*a Tükörtermet a Palota adottságaiból kifolyólag csak a Márványteremmel együtt tudjuk rendelkezésre bocsátani

Galéria

Márvány terem

Műmárvány burkolatú terem, amelynek megvilágítását felülvilágosító biztosítja, falán a Festetics család címerével díszített tükörrel. Korábban fogadószalonként funkcionált. Most is e célt szolgálja, hiszen a Márványtermen keresztül juthatunk el a díszes bálterembe. Ebből a teremből nyílnak a mosdók, illetve egy 15nm-es kis terem, amely pihenő-, szervezői-, vagy öltöző szobaként használható.

Tükörterem

Az épület “ékköve” az intarziás parkettával, velencei tükrökkel díszített, egyetlen eredeti kristálycsillárral büszkélkedő, klasszicizáló barokk stílusban épült bálterem. A Tükörterembe a Márványtermen keresztül vezet az út, így a két terem csak együtt bérelhető.

Andrássy terem

Az Andrássy terem közvetlenül a lépcsőházból megközelíthető. Méreteiből kifolyólag konferenciák, workshopok,sajtótájékoztatók, előadások számára ideális terem.

Festetics terem

A Festetics terem bár önmagában is bérelhető, inkább kiegészítő teremként funkcionál. Közvetlen átjárása van a dísztermeknél található “hinterlandba”, így az állófogadások kedvelt helyszíne.